Voor Microsoft is het belangrijk dat bedrijven eenvoudig met Microsoft Dynamics CRM kunnen werken en dat het CRM systeem hen zoveel mogelijk oplevert. Om het gebruikersgemak te blijven optimaliseren, worden er door Microsoft jaarlijks enkele (gratis) updates uitgevoerd. CRM 2016 Update 1 is er daar één van en vindt de komende maanden plaats. Maar wat houdt deze update nu eigenlijk precies in? We zetten de belangrijkste veranderingen voor u op een rijtje:

CRM 2016 Update 1

1. Mogelijkheid van projectmanagement

Deze nieuwe functionaliteit geeft inzicht in (lopende) projecten en alles wat daarbij komt kijken: de uren die eraan besteed worden, de totale tijdsindicatie, het inplannen van medewerkers op een project, facturering, etc. Meer weten? Lees dan dit kennisbankartikel over de projectmanagementfunctie.

2. Mogelijkheden voor portals

De nieuwe update laat u kennismaken met drie verschillende soorten nieuwe portals: een klantenportal, werknemersportal en een community portal. De eerstgenoemde geeft bedrijven informatie en ondersteuning om klanttevredenheid te laten stijgen en het aantal belletjes van klanten te verminderen waardoor werknemers zich met andere dingen kunnen bezighouden. De werknemersportal creëert een efficiënte werkomgeving door het stroomlijnen van veelvoorkomende taken en alle werknemers te voorzien van de kennis die zij nodig hebben. Tot slot de community portal. Hierbij kunnen bestanden gedeeld worden binnen werknemers van een organisatie, maar ook met mensen daarbuiten. Op deze bestanden kan vervolgens feedback worden gegeven met behulp van de speciale comment functie. Met de komst van deze portals worden zowel bedrijven als hun klanten in staat gesteld om zelf antwoorden te vinden of bepaalde informatie op te zoeken.

3. Integratie met Power BI

Vandaag de dag wordt er veel data verzameld en dit zal de komende jaren alleen nog maar toenemen. Voordat je echter met data aan de slag kan, moet dit omgezet worden naar betekenisvolle informatie. Dit kan met de tool Power BI die met de CRM 2016 Update 1 in het CRM systeem wordt geïntegreerd. Met Power BI kunt u data gemakkelijk aanpassen, visualiseren en met elkaar vergelijken. Zo krijgt u op een eenvoudige wijze een goed beeld van wat de verzamelde data nu eigenlijk betekent.

4. Verbeterde mobiele App

Omdat er in onze mobiele wereld veel gebruik wordt gemaakt van tablets en telefoons streeft Microsoft naar een vergelijkbare beleving van Dynamics CRM op uw telefoon of tablet als op uw computer of laptop. Om deze reden zijn er een aantal zaken verbeterd/toegevoegd. Hierbij gaat het om een betere bescherming van bedrijfsgegevens, de komst van een newsfeed en meer offline mogelijkheden.

5. Performance verbeteringen

Tot slot heeft de CRM 2016 Update 1 voor een sneller CRM systeem gezorgd. Denk aan schermen die sneller openen en functionaliteiten die sneller werken.

Meer weten over CRM 2016 Update 1?

Heeft dit artikel u aan het denken gezet en wilt u graag meer details over CRM 2016 Update 1? Bekijk dan dit document waarin alles uitgebreid wordt uitgelegd. Voor vragen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen: +31 345 58 70 50. Ook als u hulp kunt gebruiken bij het uitvoeren van de update (hier zitten geen kosten aan verbonden).